Stare forum klasy IIM
nie wiem co uwa¿acie o tym gatunku...
chcia³bym podyskutowaæ o grach cRPG i literaturze...
osobi¶cie jestem wielkim fanem i chyba st±d bierze siê moja mi³o¶æ do anime...
temat fantasy daje niepowtarzalne mo¿liwo¶ci, choæ ostatnio zauwa¿am, ¿e jest wykorzystywany w z³y sposób, co psuje jego ogólny wizerunek... co o tym my¶licie drodzy forumowicze ?
Ostatnio edytowany przez Qba (2007-02-24 19:49:42)
worse than earlier
Niestety, to raczej nie mój gatunek. Chocia¿ moim zdaniem ma spore szanse, poniewa¿ ograniczeniem jest tutaj tylko i wy³±cznie wyobra¼nia autora. Kto wie, mo¿e i nasz Qbu¶ co¶ w przysz³o¶ci stworzy .
Pozdrawiam.
Qbu¶ siê fantastyk± nie zajmuje i nie zamierza... chcê byæ gitarzyst± i to jest mój priorytet...
ale narazie trzeba kupiæ elektryka... (byle do wakacji)
Ten dzia³ zostawaim dla was (Qba i ca³a reszta). Ja wrêcz nie cierpiê RPG i mam tego po dziurki w nosie, maj±c tê ¶wiadomo¶æ, ¿e przez trzy lata s³ucha³em rozmów Jerzyka z Kud³atym (sorry Maciek) o tym czym¶.......!!!!!!!!!!!1
d¿od¿o... ja siê na d&d i warhammerach nie znam w ogóle... mowa tu o ogólnie pojêtej fantastyce... czyli o literaturze i grafice...
przecie¿ ten gatunek nie ogranicza siê do sesji rpg... przemy¶l to...
Fantastyka bez japoñskich mang - interesuj±ce. Mo¿e co¶ napisze, ¿eby forum sie rozwija³o!!
kiedy¶ ciê przekonam do mangi i anime... je¿u te¿ j± uwielbia...
podoba mi siê tam taka specyficzna "kreska"... i podej¶cie do tematu...
mówisz o mnie ? artysta ?
jeszcze nie... niestety...
ale to dzia³ o fantastyce, animie, mandze (teraz ju¿ tak) i RPG, a nie o naszych spe³nionych lub nie marzeniach...
chyba siê trochê zagalopowa³e¶ d¿od¿o...
a tak na marginesie to co ci w fantasy siê nie podoba ?? nie rozumiem ciê !!
Ja nigdy nie by³em przekonany do tego rodzaju sztuki. Jak by³em ma³y, a ma³y by³em, by³em to zawsze wola³em ogl±daæ smerfy, ni¿ japoñskie kreskówki. Nie wiem czemu. Ale je¿eli ju¿ mowa o fantasty i mocnej, prostej, czarnej kresce postaci, to bez kolorów. Czarno-bia³e jeszcze dla mnie mo¿e byæ.
hm... nie wiem dlaczego wolisz smurfy...
przyniosê ci fajny film anime ale pod warunkiem, ¿e obiecasz, ¿e go obejrzysz...
takie filmy to jak powrót do dzieciñstwa... rado¶æ i beztroska...
pozdrawiam wszystkich anime-fanów...
Mam nadzieje, ¿e to nie jest tylko Dragon Ball? Ale chêtne obejrzê twoj± propozycje Qba.
dragonball jest mocno przereklamowany...
moim skromnym zdaniem (maciek i je¿u... zabijcie mnie )
polecam Spirited away - mimo, ¿e anime dosta³a nominacjê do oskara i 2 z³ote globy (doceñ to)...
nie wiem te¿ jakie klimaty preferujesz... czy jakie¶ dynamiczne walki czy raczej fabularne i dramatyczne opowie¶ci (takie te¿ s±... np. noc ¶wietlików... piêkna opowie¶æ o rodzeñstwie, które stara siê przetrwaæ w opanowanej wojn± japoni... polecam )
napisz co ciê interesuje a ja ju¿ w swojej videotece znajdê co¶ odpowiedniego...
worse than earlier
Qba nie wiem co chcesz od smurfów
Kurcze kiedy¶ to by³y prawdziwe bajki. Nie to co dzisiaj. Same pa¶ci ch³am i jeszcze nie wiadomo co. Wspó³czesne kreskówki praktycznie nic konkretnego nie wnosz± w edukacjê dziecka .
Do anime raczej nic nie mam, pod warunkiem, ¿e za³o¿ymy, ¿e s± one przeznaczone dla starszych dzieci (mam na my¶li co najmniej >15).
Pozdrawiam
nie wiem czy siê orientujecie ale muminki to te¿ jest anima...
autorstwa brata mojego ulubionego rysownika i scenarzysty anime - Hayuo Miyazakiego...
ale to mia³ byæ temat o fantastyce... dalsza duskusja o animie i mange (i wielu innych) w temacie kinematografia...
serdecznie zapraszam...