Stare forum klasy IIM
Mo¿e napiszecie w co ostatnio gracie, je¶li w ogóle interesujecie siê multimedialn± rozrywk±. Osobi¶cie jestem fanem cRPG pod ka¿d± postaci±. Lubiê te¿ gry przygodowe (Syberia, Black Mirror, Ni-Bi-Ru). Dysponujê te¿ do¶c bogat± kolekcj± gier wiêc polecam siê... z niecierpliwo¶ci± czekam na odpowiedzi...
worse than earlier
Jedyne gierki jakie mnie wci±gnê³y to Soldat i Diablo II LoD. Ale od d³u¿szego czasu nie mam po prostu kiedy w cokolwiek graæ. Tak nawiasem, to jakim¶ fanem gier to te¿ nie jestem.
Pozdrawiam.
Polecam American's Army. Darmowa gra kolportowana przez armiê amerykañsk±, co¶ w stylu Counter'a z tym,¿e bradziej rozbudowane i strasznie wci±ga choæ nie jestem fanem tego typu gier, to tej uda³o siê mnie zainteresowaæ. No i oczywi¶cie Medieval 2
A moja ulubionom gierka jest Harry Potter obojetnie ktora czesc. polecam wszystkim. jest to bardzo interesujaca gra. bardzo wciaga i nie jest taka prosta jak sie wydaje. a i mam pytanko ale poza tematem. umie ktos krakowac p³yty? jesli tak to prosze o kontakt ze mna . z gory dziekuje
Heroes 3... To nie jest gra... To legenda Tego tytu³u po prostu nie sposób pomin±æ, w niego trzeba zagraæ. Niewielu spotka³em takich co mi powiedzieli, ¿e im ta gra siê nie spodoba³a
Heroes III to majstersztyk. Graj±c w ni± straci³em (nie... nie... ten czas nie by³ stracony) wiele godzin mojego m³odego ¿ycie. Nigdy nie zapomnê tych wielogodzinnych "sesji"... To by³y piêkne czasy. Pogra³bym w "Hiro³sa" jeszcze, tylko czasu jako¶ znale¼æ nie mogê... Ale pewnie znacie ten ból...
Od jakiego¶ czasu gry nie ciesz± mnie ju¿ tak jak dawniej. Byæ mo¿e ze wzglêdu na ograniczon± ilo¶æ czasu nie mam nawet za bardzo zaciêcia do anga¿owania ciê w któr±¶ tak na powa¿nie... Zreszt± wolê real ni¿ tak± rzeczywisto¶æ "grow±"
Ale w realu to sobie nie podowodzisz taka armi± gryfów i anio³ów Mnie te¿ jednak gry bawi± coraz mniej... Chyba dorastam ( niech to @@#$@ -cenz. szlak ) Ja nie chce Gdzie to beztroskie dzieciñstwo i bite 7 h przed monitorem?
Têskniê za tym bardzo bardzo... Wtedy to granie mia³o sens, duchowo¶æ tak± specyficzn±. W moich ulubionych cRPG znajdywa³em spokój a jednocze¶nie sposób na spe³nienie "siebie", wyra¿enie siê. Byæ mo¿e nie robi siê ju¿ takich gier. To nie czasy kiedy grafika 2D i ¶cie¿ka d¼wiêkowa mo¿e zachwyciæ gracza. Do¿yli¶my czasów, gdzie "klimat" (mówiê to z ironi±) próbuje siê zast±piæ piêkn± grafik± i stosowaniem wszystkich bajerów. Mo¿e fakt, ¿e coraz mniej interesujê siê grami jest konsekwencj± tego, ¿e nie mam zbyt wiele czasu wolnego, przez co nie mam nawet ochoty anga¿owaæ siê fabularnie w jak±¶ grê, która wymaga przecie¿ czasu i koncentracji. Nie jestem Maækiem i nie zagrywam siê w ET - choæ mo¿e to te¿ jest jakie¶ rozwi±zanie. Narazie koñczê, bo pó¼no jest... Do spania !!!
Tak jak dzi¶ siedzê, to siê zastanawiam : czy bardziej grywalny by³ Prince of Persia ten stary, czy te dzisiejsze "kontynuacje". Trudno dokonaæ wyboru Te dzisiejsze gry faktycznie nie s± juz takie jak kiedy¶
A pamiêtacie takie czasopismo bran¿owe o grach komputerowych Service Secret ? No tamci ludzie to dopiero byli zapaleñcy. Gry oceniano nieco inaczej ni¿ choæby w CD-Action, gdzie gdzie mamy jedn± ocen± na któr± sk³adaj± siê poszczególne stopnie za grafikê, efekty audiowizualne i inne. W SS (Service Secret) by³ jeszcze wspó³czynnik MIODNO¦CI. I o to w³a¶nie w grach chodzi, mo¿e mieæ ¶wietn± grafikê, zachwycaæ ¶cie¿k± d¼wiêkow± i powalaæ pomys³owo¶ci±, ale je¶li nie ma tego "czego¶" (byæ mo¿e tym "czym¶" jest w³a¶nie MIODNO¦Æ) to na nic siê zda. Wydaje mi siê, ¿e w dzisiejszych czasach, aby utrzymaæ gracza przed monitorem dzie³o developerów musi byæ naprawdê wybitne. Nie chodzi ju¿ o powielanie schematów, lecz o swego rodzaju ma³e rewolucje.
Kto jeszcze kupuje CD-Action albo jaki¶ inny magazyn bran¿owy? Ja pozostanê wierny Smugglerowi i Jego ekipie. Uwielbiam ich poczucie humoru.
Phoenix napisał:
Kto jeszcze kupuje CD-Action albo jaki¶ inny magazyn bran¿owy? Ja pozostanê wierny Smugglerowi i Jego ekipie. Uwielbiam ich poczucie humoru.
Ja kupujê od czasu do czasu (gry mnie ju¿ tak bardzo nie interesuj±), g³ównie ze wzglêdu na Action Redaction i magi na p³ycie.
Ja te¿ kupuje I chyba jeszcze d³ugo z nimi zostanê mam nadzieje...
worse than earlier
Dawno dawno temu kupowa³em CD-Action. Jak dobrze poszukam to mo¿e jeszcze znajdê parê egzemplarzy . Przesta³o mnie to jako¶ interesowaæ, z grami te¿ w³a¶ciwie skoñczy³em, i tak skoñczy³a siê moja historia z czasopismami .
Pozdrawiam.