Forum klasy II M z Wyspiana

Stare forum klasy IIM

#1 2007-03-02 20:18:41

d¿od¿o

Don

SkÄ…d: New York
Punktów :   

Which girl????

W tym dziale chcieliby¶my porozmawaiæ o idelanej dziewczynie. Koniec wstêpu.

Ostatnio edytowany przez d¿od¿o (2007-03-02 20:19:58)

"Przychodzisz do mnie i prosisz: „Donie Corleone, daj mi sprawiedliwo¶æ”.
Nie prosisz jednak z szacunkiem, ani my¶lisz nazwaæ mnie Ojcem Chrzestnym."

#2 2007-03-02 20:23:47

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

Re: Which girl????

wbrew pozorom ten dziwny twór (mowa tu o tym w±tku) d¿od¿a nie jest przeznaczony wy³±cznie dla p³ci mêskiej... ale równie¿ ( a mo¿e nawet przede wszystkim) dla kobiet/dziewczyn (niepotrzebne skre¶liæ )

to w³a¶nie w tym miejscu mo¿na porozmawiaæ o swoich idea³ach... warto¶ciach...
i choæ tytu³ sugeruje co¶ innego, to bardzo byliby¶my wdziêczni za jakiekolwiek damskie przejawy aktywno¶ci...

je¶li pojawi siê jaka¶ odpowied¼, to gwarantujê, ¿e naszkrobiê tutaj wieki post, który bêdzie ju¿ nie dzie³em Qby... ale KUBY... pierwszy raz w historii tego forum...

pozdrawiam wszystkich amatorów p³ci przeciwnej... pozdrawiam pomys³odawcê tego w±tku...

wielkiego i niezmordowanego w boju na polu damsko-mêskim d¿od¿a...

....................................................................................
Skoro martwi siê nie ¿ywi±, to czemu ¿ywi siê martwi± ???

#3 2007-03-02 20:34:11

d¿od¿o

Don

Punktów :   

Celem ka¿dego z nas jest d±¿enie do idea³u - np. z³a, piêkno¶ci, bólu. Cz³owiek idealny poep³nia mniej b³êdów, poniewa¿ jest lepszy. Wiêc ca³e przedsiêwziêcie sprowadza siê tylko do jednego - eliminowania b³êdów. Jednak¿e du¿y wp³yw na to ma tak¿e nasze srodowisko. Ono w³a¶nie okre¶la co jest b³êdem w danym czasie, na ¶ci¶le okre¶lonym terytorium. Nie mo¿emy wiêc porównywaæ np. uczennic wyspiana z mieszkankami hollywoodu, gdy¿ ich ¿ycia tocz± siê na dwóch ró¿nych p³aszczyznach. 

Chcemy wiêc, jako p³eæ "m"  podpowiedzieæ naszym dziewczynom\kobietom z naszego ¶rodwiska, co my¶limy na ich temat.

#4 2007-03-02 20:47:50

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

z historii i biografii znanych osób, ale i z w³asnego do¶wiadczenia wiemy, ¿e kobieta/dziewczyna ma wielki wp³yw na zachowanie faceta... dla niej jeste¶my w stanie robiæ rzeczy, jakich by¶my siê po sobie nigdy nie spodziewali...
to wielkie przes³anie w kierunku dziewczyn... niech wiedz±, ¿e maj± wielk± moc... mimo, ¿e to facetów siê okre¶la p³ci± silniejsz±... chyba jednak nie s³usznie...

je¶li chodzi o dziewczyny z naszego otoczenia... hm... mogê powiedzieæ tylko tyle, ¿e jest dobrze... miejscami nawet lepiej ni¿ dobrze ...

dziewczyny... dziêkujê, ¿e jeste¶cie...

....................................................................................

#5 2007-03-02 21:39:19

mrs ghost

Uczeñ

Punktów :   

Wow... jestem w szoku co tutaj przeczyta³am. Tego to siê po Was Quba i D¿od¿o nie spodziewa³am Ale dobrze Wam idzie, tak trzymaæ ;]
Moim zdaniem nie ma idealnego faceta. Tak jak jest bardzo przystojny, tak pusty w ¶rodku taka prawda. Na szczê¶cie nie wszyscy tacy s± ...
Najwa¿niejsze jest to co czuje siê do osoby p³ci przeciwnej i to by robiæ tak jak podpowiada nam serducho, a bêdzie dobrze
G³owa do góry buzka

#6 2007-03-02 21:44:21

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

ale my siê przecie¿ wcale nie za³amujemy...

d¿od¿o stworzy³ ten w±tek z my¶l± o ludziach, którzy chcieliby podyskutowaæ o relacjach damsko-mêskich...

chcia³ te¿ aby ka¿dy zamieszcza³ tu opis swojego idea³u...

ale korzystaj±c z tego, ¿e ju¿ ¶pi mo¿na na chwilê odst±piæ od tego tematu...

dziêki, ¿e w koñcu siê odezwa³a¶... namów teraz Ankê...(kimkolwiek ona jest) do aktywno¶ci i wszystko bêdzie w porz±dki...

w koñcu damskie spojrzenie na naszym forum... wielka trójko... wielki sukces

Ostatnio edytowany przez Qba (2007-03-03 06:36:48)

#7 2007-03-03 07:04:39

d¿od¿o

Don

Punktów :   

Co to jest uczucie zazdro¶ci? S³ownikowa definicja podpowiada: uczucie, odczuwane w sytuacji frustracji, gdy znany jest obiekt zaspokajaj±cy potrzebê i osoba posiadaj±ca ten obiekt. Uwa¿ana zazwyczaj za uczucie negatywne, choæ w ³agodnej formie mo¿e byæ np. bod¼cem do pozytywnej konkurencji i realizacji w³asnych aspiracji. To pojêcie mo¿na rozumieæ wszelako, dlatego chcia³bym skupiæ siê tylko na "przedwczesnej chorobliwej zazdro¶ci o partnera".
Cz³owiek dzia³a pod wp³ywem pewnego impulsu. Jest ni± p³eæ przeciwna. Idzie przez ¶wiat i przez przypadek znajduje j±/jego, jako nieod³±czny element swojego ¿ycia. Tworzy z ni± plany  na przysz³o¶æ. I wszystko by³o by dobrze, gdyby nie nadwra¿liwo¶æ. Bo ka¿de kolejne jej spotkanie z partnerem x, powoduje w nas "ból", który naukowo nie jest wyja¶niony. Jest to emocja, któr± nazwali¶my zazdro¶æ. Trudno zmierzyæ jej moc i wp³yw na nas samych. Ale je¿eli uczucie mi³o¶ci mia³bym narysowaæ na wykresie pozytywno¶ci jako funkcjê to by³a by to f(x)=pierwiastek z x; natomiast zazdro¶æ - f(x)=-1/x dla x od O do + nieskoñczono¶ci

#8 2007-03-03 12:57:36

jezyk_pl

PeeRZet ;]

6337836
Punktów :   

Nie ma idea³ów bezwzglêdnych, lecz tylko wzglêdne. Jak to mówi± : "s± gusta i gu¶ciki". Dla jednego co¶ jest cudem, dla innego maszkar±. Wszystko zale¿y od naszych warto¶ci,w jakie wierzymy i od... hmm... czego¶ co jest wewn±trz, w³a¶ciwie nie wiadomo sk±d. Dla wierz±cych odpowied¼ jest prosta sk±d, niewierz±cy bior± to za przeznaczenie. Jak znale¼æ swój idea³? "Szukajcie, a znajdziecie" mówi Pan

"Dr¿ê o ten ¶wiat, gdy pomy¶lê, ¿e Bóg jest sprawiedliwy..."

[img]http://img402.imageshack.us/img402/8845/userbar189411by4.gif[/img]

#9 2007-03-03 17:09:58

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

ka¿da kobieta jest piêkna... na swój sposób
i chyba siê ze mn± zgodzicie...

je¶li mia³bym siê wypowiedzieæ o zazdro¶ci... hm... nie jest to temat ³atwy i ot tak nie mo¿na tego zjawiska racjonalnie zdefiniowaæ...
d¿od¿o podj±³ próbê wyja¶nienia tego dziwnego uczucia... dziwnego, poniewa¿ posiadaj±cego z jednej strony ogromn± si³ê... zarówno destrukcyjn± jak i twórcz±... ³±cz±c± ludzi...
i nie mówiê tu o chorobliwej zazdro¶ci jak to zosta³o na forum wcze¶niej okre¶lone (chyba d¿od¿o), ale o zjawisku, które towarzyszy ka¿demu ze znanych mi sposobów relacji miêdzyludzkich...
i nie my¶lê tylko o partnerstwie jako takim... chodzi ogólnie o przyja¼ñ, now± znajomo¶æ... a¿ po zauroczenie i w konsekwencji mi³o¶æ...

nie przypisujê uczuciu zazdro¶ci samych pozytywnych cech, ale te¿ nie mogê go tak definitywnie potêpiæ...
przecie¿ gdy "ta druga osoba" czuje, ¿e jeste¶my o ni±/niego zazdro¶ci ma dowód na to, ¿e nam zale¿y...
ale je¶li w jakikolwiek sposób poczuje siê ograniczona... hm... to w³a¶nie jest trudne...

ale siê rozpisa³em... co o tym my¶licie ? mo¿e jaka¶ dziewczyna co¶ napisze... to co powiedzia³em, to chyba pogl±d wiêkszo¶ci facetów (oczywi¶cie mogê siê myliæ).

Ostatnio edytowany przez Qba (2007-03-03 19:52:08)

#10 2007-03-03 21:21:10

d¿od¿o

Don

Punktów :   

Je¿eli pytacie siê mnie o mój w³asny idea³ kobiety, to niestety takie informacje udzielam tylko prywatnie. Ale pojawi³o siê kolejne s³owo zwi±zane z tematem - zauroczenie (dziêki Qba). Powiem krótko: du¿o dziewczyn mnie zauracza, ale ma³o która mi imponuje. W koñcu jestem... wiecie kim. Ale I sam nie chce imponowaæ ka¿dej. Wychodzê z za³o¿enia, ¿e wtedy by³bym zbyt pospolity i ³atwo dostêpny. Tak przynajmniej jestem unikatowy - dla jednej.

#11 2007-03-04 07:55:01

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

tak sobie to t³umacz

ale zgadzam siê z tob±... to nie jest najlepsze miejsce do mówienia o swoim ideale kobiety...
jak by na to nie patrzeæ to jest to sprawa bardzo osobista...

jest jeszcze jeden temat który chcia³bym poruszyæ...
a mianowicie pojêcie "mi³o¶ci"...
jest to pojêcie abstrakcyjne... "mi³o¶æ" jest tylko (a mo¿e a¿) s³owem... i jak ka¿de s³owo jest przecie¿ tworem cz³owieka... to nie ulega w±tpliwo¶ci...
i mimo, ¿e jest tworem ludzkim to nie mo¿e byæ przez niego pojêta...
jest jeszcze jedna sprawa... mi³o¶æ jest uczuciem, które jest zlepkiem wielu innych emocji (takich jak têsknota, troska, obawa, po¿±danie, pierwotne ludzkie instynkty i namiêtno¶ci).

zauwa¿y³em, ¿e jedynym wnioskiem, który nasuwa siê po przeczytaniu mojej wypowiedzi jest stwierdzenie, ¿e nie ma czego¶ takiego jak "mi³o¶æ" pojêta dos³ownie... byæ mo¿e ten sam efekt (uczucie lekko¶ci... rado¶ci) mo¿na uzyskaæ w sposób czysto medyczny... to znaczy przez odpowiednie manipulowanie komórkami nerwowymi (neuronami )...

co o tym my¶licie ? ciekaw jestem waszych opinii...

na razie koñczê... see you...

Ostatnio edytowany przez Qba (2007-03-04 14:58:30)

#12 2007-03-04 15:15:57

Fallen Angel

worse than earlier

SkÄ…d: from hell
Punktów :   

Przyda³oby siê przy³±czyæ do tej jak¿e ciekawej dyskusji .

Zacznê od pocz±tku. Je¶li chodzi o zazdro¶æ to uwa¿am, j± za co¶ pozytywnego, pod warunkiem, ¿e nie jest jej zbyt wiele. Je¶li siê z ni± przesadzi to mo¿e doj¶æ do tego, ¿e druga osoba bêdzie siê czu³a jak wiêzieñ, czy niewolnik. Jednak je¶li w ogule nie jeste¶my zazdro¶ni o "drug± po³owê", to powinni¶my powa¿nie siê zastanowiæ, czy na prawdê j± kochamy.

Przechodz±c do zauroczenia,

d¿od¿o napisał:

chodzi ogólnie o przyja¼ñ, now± znajomo¶æ... a¿ po zauroczenie i w konsekwencji mi³o¶æ...

nie mogê siê z godziæ z tym. Zauroczenie nie zawsze koñcz sie mi³o¶ci±. Zauroczenie jest chwilowe, a mi³o¶æ (o ile jest prawdziwa i szczera) trwa wiecznie.

Swojego idea³u kobiety/dziewczyny nie bêdê tutaj umieszcza³ (zreszt± jak reszta u¿ytkowników ). Niech zostanie moj± s³odk± tajemnic± .

Pozdrawiam.

-----------------------------------------
http://r2.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35015 <--- ZAPRASZAM :]

#13 2007-03-04 21:58:23

jezyk_pl

PeeRZet ;]

6337836
Punktów :   

Qba napisał:

a mianowicie pojêcie "mi³o¶ci"...
jest to pojêcie abstrakcyjne... "mi³o¶æ" jest tylko (a mo¿e a¿) s³owem... i jak ka¿de s³owo jest przecie¿ tworem cz³owieka... to nie ulega w±tpliwo¶ci...
i mimo, ¿e jest tworem ludzkim to nie mo¿e byæ przez niego pojêta...

Oj, chyba za du¿o cz³owiekowi przypisujesz ;]
Nie s±dze by cz³owiek móg³ stworzyc co¶ takiego. Jedyne co mo¿e z ni± zrobiæ, to korzystaæ z niej b±d¼... niszczyæ, bo to nam ludziom przychodzi chyba naj³atwiej. Ale do¶æ takich pesymistycznych teorii.

Mo¿e co¶ bardziej optymistycznego : "nie ma brzydkich kobiet, s± tylko z³e karty graficzne"

A co do mojego idea³u... Odwo³am siê do dawnej definicji konia z jakiej¶ starej encyklopedii: "jaki jest, kazdy widzi"

Temat zazdro¶ci umy¶lnie pominê... bo nic wiecej do dodania nie zauwa¿y³em, z poprzednimi zdaniami siê zgadzam

#14 2007-03-05 06:31:35

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

nie powiedzia³em, ¿e mi³o¶æ jest tworem cz³owieka...
stwierdzi³em tylko, ¿e jest s³owem, i jak ka¿de s³owo powsta³o z inicjatywy ludzkiej...
cz³owiek stara siê w tym jednym s³owie zawrzeæ te emocje, które targaj± nim w danym momencie...
z pe³n± odpowiedzialno¶ci± powtórzê, ¿e mi³o¶æ jest (jak to uj±³ ostatnio mój brat - pozdrawiam ) wypadkow± wielu doznañ... czyli po¿±danie, obawy, zazdro¶ci, niepokoju...

nie ma czego¶ takiego jak mi³o¶æ w dos³ownym znaczeniu... cz³owiek okre¶li³ tym mianem te stany, które osi±ga bêd±c "zakochanym"...

wiesz ju¿ o co mi chodzi³o ?
je¶li masz jeszcze jakie¶ pytanie, to wiesz gdzie mnie szukaæ...

pozdrawiam... see you...

#15 2007-03-05 09:01:55

jezyk_pl

PeeRZet ;]

6337836
Punktów :   

W takim razie przepraszam, b³êdna interpretacja...

Muszê siê zgodziæ z t± wypadkow±. Najstraszniejsze jest to, ¿e czasem pod "mi³o¶æ" podchodz± te¿ negatywne uczucia, ale to inna bajka ;]

Stopka forum

RSS