Forum klasy II M z Wyspiana

Stare forum klasy IIM

#16 2007-03-03 13:08:24

jezyk_pl

PeeRZet ;]

6337836
Punktów :   

Re: fantastyka

Fantastyka to jedno z moich uzale¿nieñ. Z mi³± chêci± zagra³bym sobie w jakiego¶ RPG'a, tylko normalnie czasu jako¶ nie starcza ;/ Gor±co polecam Legendy Drizzta, to wy¶mienity sposób, by utopiæ siê w tym ¶wiecie magii ;]

"Dr¿ê o ten ¶wiat, gdy pomy¶lê, ¿e Bóg jest sprawiedliwy..."

[img]http://img402.imageshack.us/img402/8845/userbar189411by4.gif[/img]

#17 2007-03-03 14:14:41

Qba

Cz³onek Wielkiej Trójki

Punktów :   

Legendy Drizzta... mam na to ochotêod d³u¿szego czasu tylko jako¶ nie mam sk±d tego wzi±æ... cz³owiek chce czytaæ a tu normalnie wiatr w twarz...

....................................................................................
Skoro martwi siê nie ¿ywi±, to czemu ¿ywi siê martwi± ???

#18 2007-03-12 06:55:34

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

mam pytanie... widzieli¶cie film HERO ??? jaki jest ? jak go macie to podrzuæcie... od d³u¿szego czasu mam na niego smak...

#19 2007-03-12 07:49:20

jezyk_pl

PeeRZet ;]

6337836
Punktów :   

Widzia³em i mnie siê podoba³. Film z podtekstem Niestety niedawno go po¿yczy³em, ale jak mi zwróc± to podrzucê

***W³a¶nie zwrócono mi Hero Bêdê  mia³ go jutro w szkole, tylko nie wiem komu go przekazaæ

Ostatnio edytowany przez jezyk_pl (2007-03-19 17:57:30)

"Dr¿ê o ten ¶wiat, gdy pomy¶lê, ¿e Bóg jest sprawiedliwy..."

[img]http://img402.imageshack.us/img402/8845/userbar189411by4.gif[/img]

#20 2007-03-26 05:25:25

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

No a ja w³a¶nie obejrza³em i nie zrobi³ na mnie oczekiwanego wra¿enie. Wolê "przyczajonego tygrysa, ukrytego smoka". Mo¿e i HERO jest zrealizowany z bajecznym rozmachem (ah... te kolory), ale jak dla mnie jest zbyt drêtwy i ograniczony. Uroku temu wszystkiemu dodaj± prymitywne (w stylu CZESIA) dialogi, które zamiast tworzyæ klimat epoki i budowaæ napiêcie pozbawi³y ten film jakiegokolwiek stylu i klasy. Rezultat jest taki, ¿e zamiast ogl±daæ z zapartym tchem i ¶ledziæ losy bohaterów (¦nie¿ynka - mniam), obejrza³em ten film na trzy raty, gdy¿ nie mog³em ju¿ przy TV wysiedzieæ (z nudów niestety). Mimo to dziêkujê Je¿ykowi_pl za film. Przeliczy³em siê, ale có¿... najlepszym siê zdarza...

#21 2007-05-03 05:59:22

lopez

Starszy strza³owy....

6703042
SkÄ…d: FROM NITRIC ACID
Punktów :   

ja mzoe nei jestem zakochany w fantastyce, ale przez ostatni rok zosta³êm prkatycznie poch³oniety przez ca³y ¶wiat D&D oraz forgotten realms.....aktualnie zag³êbiam sie w "klejnocie halfinga" RA Salvatore, prowadze sesje kumplom ( znaczy sie aktualnie mamy przerwe maturaln±) mojego autorstwa- tak zakrêcon±, ze ³eb boli:P.
Zgadzam siê z jêzyk_pl.... jesli kto¶ nie ma pojecia o fantastyce, a chcia³by sie czego dowiedzieæ, to polecam Ojczyzne R.A Salvadore.... czyli I cze¶æ przygód dritzza do'udrena . Po prostu pieknie wyklreowany ¶wiat mrocznej magii drow'ów. Te ksi±¿ki jednak kryj wiecej w sobie prawdy o ¿yciu ni¿ wydaje sie normalnym ¶miertelnikom. W szczególno¶ci osobiste zapiski dritzza na temat jego rozmy¶lan....
To mój ulubiony fragment :

"Umieram. Codziennie z ka¿dym moddechem zbli¿am sie do koñca mojego ¿ycia. Poniewa¿ rodzimy sie z skoñczon± liczba oddechów i z ka¿dym kolejnym s³oñce mojego ¿ycia zbli¿a sie ku nieuchronnemy zmierzchowi. (...)NIe jestem w stanie zapanowaæ nad ¶mierci±, jak rozpaczliwie bym sie nie stara³. Moge tylko dopilnowaæ, ¿eby te chwile, które mi pozosta³y, by³y jak najintensywniejsze."
Ma mo¿e kto¶ dlasze cze¶ci dritzza?? Czê¶ci z "dziedzictwa mrocznego elfa" od "dziedzictwa" w górê??

Pozdrawiam
Lopez

"G³odny t³um modli³ siê bym spad³..ka¿dy z nich chcia³ ¶ciagn±æ mnie w dó³....."

#22 2007-06-03 10:36:31

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

Niestety na mnie nie mo¿esz liczyæ... Postaram siê w przysz³o¶ci co¶ przeczytaæ, ale teraz... Hmmm...
Ogl±dam du¿o filmów. Chcia³bym podyskutowaæ na ten temat. Zapraszam do w±tku "KINEMATOGRAFIA".

#23 2007-10-22 09:54:56

Alucard

U¿ytkownik

Punktów :   

Taaa... jestem uzale¿niony od fantastyki...

Gry- Baldury, plabnescape, gothicy, icewind dale i inne mniej znane tytu³y
Ksi±¿ki-Tolkien, Sapkowski, Ziemianski oraz dziesi±tki innych (salvatore mi nie siad³)
Filmy-...hmmm... gdyby by³o ich wiêcej... Lotr, Anime (takze w klimatach fantasy... np. Mononoke)

No i oczywi¶cie kulane kostkowe Rpg- Wampir maskarada, m³otek, DnD, NEUROSHIMA i nieco monastyu+Indie RPG i bezsystemowce

Fantasy po prstu poch³ania bez reszty... mo¿e dlatego, ¿e ka¿dy z nas szuka w tym ¶wicie czego¶ magicznego...

Stopka forum

RSS