Stare forum klasy IIM
Ja mam pomys³ na ksi±¿kê, z ca³kowicie nowym ¶wiatem, fantasy rzecz jasna Tylko jako¶ czasu i te¿ ochoty mi brak ... mo¿e kiedy¶
Niestety jest to jeszcze zbyt niesk³adne i nie "materialne", by to opisaæ. Ale kiedy¶ spróbujê to gdzie¶ spisaæ
Jacek piekara i s³uga bo¿y rulez ¦wietna ksi±¿ka jak kto¶ szuka odprê¿enia
Ja zag³ebiam sie w fantastyce... aktualnie leci klejnot halfinga ra salvatore'a a potem my¶lê ze wezme sie za narrentur sapkowiskiego albo wróce do pabla coelho....za "weronika postanawia umrzeæ" i "piata górê"
Kochanowski jest fajny... podobny do fredry... kto nie wierzy niech albo poszuka 13 ksiegi pana tadeusza fredry, albo jakie¶ ciekawsze fraszki kochanowskeigo typu " na matematyka"
worse than earlier
Kochanowski jest fajny dopóki nie trzeba pisaæ analizy i interpretacji np. trenu 8 . A fraszka "na matematyka" w pe³ni ukazuje jego (nazwê to cenzuralnie) dziwne humanistyczne podej¶cie do ¿ycia. Bez obrazy ale jako¶ nie ¿ywiê wielkiego sentymentu do humanistów.
Pozdrawiam.
moze klnie na niego, ale chocia¿ jest smieszna... a 13 ksiêga P:P
Jednak wole i tak fantastyke .... to zupe³nie inny ¶wiat, w którym mo¿na sie spokojnie zatraciæ ......:]
Spokojnie zatraciæ... Trafi³e¶ do mnie tym sformu³owaniem. W fantastyce najlepszy jest brak jakichkolwiek granic. Jedynym ograniczeniem mo¿e byæ nasz wyobra¼nia... Ale my ju¿ nad ni± popracujemy .
Heh... w sumie fantastyka jest nieograniczona, ale czê¶ autorów jest ogranioczonych- konwencj± ;d Zawsze sa elfy, krasnoludy itp... wiêkszo¶æ ogranicza siê do eksploatowania ¶wiata Forgotten...
Ale wracaj±c do tematu- Polecam szczerze Achajê. Prosty jêzyk, zmy¶lna intryga, wci±gaj±ca fabu³a i niez³e kreacje bohaterów... No i poczucie humoru...
Ksi±¿ka mo¿e nie wybitna, ale idealna na zimowe wieczory...