Stare forum klasy IIM
Niby jestescie juz jedn± nog± w II klasie LO a zda³oby sie ju¿ pomy¶lec do czego sie przyk³adaæ i gdzie sie wybrac po LO;)
Wiêc jak planujecie ?? Gdzie sie wybieracie na studia?? A mo¿e do woja??
worse than earlier
Nawet jakbym chcia³, to mnie nie wezm± do woja .
A co do przysz³o¶ci, to matma, fizyka, i prawdopodobnie polibuda. Nad kierunkiem jeszcze my¶lê .
Pozdrawiam.
worse than earlier
P³eæ piêkn± pewnie trzeba jak zwykle, sprowokowaæ do rozmowy.
To jak mi³e panie, planujecie zostaæ gospodyniami domowymi ??
Pozdrawiam.
z pocz±tku planowa³am medycynê, potem my¶la³am o politechnice i jakim¶ konkretnym kierunku zwi±zanym z chemi±...ostatnio jednak jako¶ zbudzi³ siê we mnie pewien poci±g do ogrodnictwa, sadownictwa, zainteresowanie pszczelarstwem...sama nie wiem jeszcze do koñca...
Pszczelarstwo... Pysznie - Miodek .
Chcia³bym uczyæ siê "rzemios³a" w Katowicach na Katowickiej Akademii Jazzu i muzyki rozrywkowej. Ale realnie oceniaj±c swoje szanse nie mam szans siê tam dostaæ - zbyt ma³y sta¿. Postaram siê dostaæ na Studia Muzyczne do Cieszyna, ewentualnie do Krakowa (polecaj± mi Cieszyn). Je¶li nie muzyka to architektura .
nie zebym zniechêca³ ale architektura to ¶wetna jak i odpowedzialna robota, jednak trzeba miec uzdolnienia zarówno plastyczne jak i matematyczne.... ale polecam.....
A co do muzyki......... ciekawy kierunek, jednak jak patrze na ten kraj to poleca³bym ci sie ju¿ przyk³adac do angielskiego ...bo niestety jesli chodzi o kariere muzyczn± w tym kraju d³uuuugo bede mia³ takie podej¶cie
No niestety. Kariera w granicach naszego kraju jest prawie nie mo¿liwa, chyba, ¿e siê stawia na komercyjno¶æ. A to raczej nie dla mnie. Jazzu s³ucha bardzo niewielki odsetek spo³eczeñstwa, a co dopiero wybraæ siê na koncert. Fajnie by³oby dostaæ siê Barkley Music Collage w Bostonie - jest to najlepsza szko³a kszta³c±ca gitarzystów na ¶wiecie. Ka¿dy koñcz±cy t± szko³ê by³ kim¶. Choæby Kirk Hammett (Metallica), Pat Metheny, Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen. Nie muszê chyba dalej wymieniaæ. Ale to s± tylko moje marzenia nie do zrealizowania. Je¶li chodzi o architekturê - mam zdolno¶ci plastyczne (nie chwal±c siê) i jestem na mat-fizie. Pomy¶limy.
A ty Lopez? Matura... A potem?
Matura w trakcie .......
Potem?? Co Bóg da;)
Na razie mam pewne miejsce na UJ na chemii ( wyróznienie na ma³opolskim konkursie chemicznym - 6 miejsce). Jednak tam sie nawet nie wybieram. Chemia z mgr gówno mi daje.....
Celuje na medycyne do zabrza ( oddzia³ ¦l±skeij akademii medycznej z katowic), a specjalizacja... jakas chemiczna . Moze toksykologia, mo¿e nefrologia, mo¿e co¶ innego... ale na pewno zakrêconego . Drugi kieunek to in¿ynieria chemiczna na polibudzie sl±skeij w gliwicach. Rozwazam nad makrokierunkiem tam jeszcze ( inzineria chemiczna ale w jezyku angleiskim). Na zwyk³± dostane sie bez problemu, a na makro moga byc problemy...
A trzeci kierunek to biotechnologia na SGGW w Warszawie. By³em tam na warsztatach. K***a....... jakie oni maj± zaplecze.......nic tylko pozazdro¶ciæ....a organizacja na poziome krakowskiego agh a nawet lepsza - uczelnia ¶wietnie odnowiona i doskonale ulokowana...Jednak SGGW traktuje jako 3 w ³añcuchu sukcesji. Na 4 oczwyi¶cie chemia na UJ co mam index... ale to tylko zabezpieczenie którego pewnie nie wykorzystam..... Chce najbardziej na medycyne, gdy¿ i blisko domu w miare( wiec kontak z znajomymi tutaj blisko sie nie urwie ) a i jakos tak serce tam mnie tez ci±gnie.... Szkoda tylko ¿e ¶l±sk...
Cz³owieku... Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczê. Masz tyle mo¿liwo¶ci, pomys³ów. Kwestia niezdecydowania to zupe³nie inny problem. I zawsze w zapasie masz ten UJ nieszczêsny . Ciekaw jestem jak wygl±da sytuacja reszty forumowiczów.
Przed wami za to s± dalej mo¿liwo¶ci. Ja juz siedze na ko nkretnej pozycji i sie zastanawima czy dobrze zrobi³em..... wy macie taki luksus akurat, ze z matematycznej mozna isc praktycznie wszêdzie......po porstu wszedzie.....
popieram przedmówcê...czasami ¿a³ujê ¿e nie posz³am do tego mat-fizu (a na pocz±tku w³a¶nie tam siê zapisa³am), no i tego ¿e nie przepisa³am sie jednak w pierwszej klasie...tak jako¶ brakuje tej matematyki...z drugiej jednak strony...szkoda by by³o tak okrojonej biologii... najodpowiedniejsza klasa dla mnie to by³by mat-fiz-biol-chem ale niestety takiego czego¶ nie ma...
worse than earlier
Phoenix, mat-fiz-hum Ci nie wystarcza ??
Pozdrawiam.