Forum klasy II M z Wyspiana

Stare forum klasy IIM

#1 2007-03-23 17:26:47

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

Zmiany w waszym ¿yciu

Mam do was dwa pytania. Czy w waszym ¿yciu ulubione postaci z cRPG-a, filmu czy ksi±¿ki wywieraj± na was jaki¶ wp³yw, to jest czy uto¿samiacie siê z ni± i czy przejmujecie jej cechy ?
Ja na przyk³ad jestem typowym elfem - cichym i zamkniêtym w sobie, pow¶ci±gliwym w wyra¿aniu uczuæ i emocji. Ostatnio coraz wiêcej osób zauwa¿a (a nawet zarzuca mi - Ania wie o co chodzi), ¿e jestem "smutny", wiecznie zamy¶lony i melancholijny... ale tak ju¿ jest moja natura. W zwi±zku z tym zwykle w cRPG gram w³a¶nie elfem - nie zwracaj±c ju¿ nawet uwagi na parametry tej postaci. My¶lê, ¿e próbujê odtworzyæ siebie w ukochanej grze - Baldur's Gate.

A jak to wygl±da u was ?

A je¶li chodzi o pytanie numer 2... Mo¿ecie wyja¶niæ mi genezê waszych nicków, albo chocia¿ wyja¶niæ co one oznaczaj± ? By³bym bardzo wdziêczny.

#2 2007-03-23 18:40:23

zemalo

I heavy metal!

10918299
Punktów :   

Re: Zmiany w waszym ¿yciu

1. Postacie z ksi±¿ek czy te¿ z filmów raczej nie wywieraj± na mnie wielkiego wp³ywu.
2. Genezy mojego nicka raczej nie trzeba t³umaczyæ - pochodzi od nazwiska.

Pozdrawiam,
zemalo

#3 2007-03-23 20:39:31

Fallen Angel

worse than earlier

SkÄ…d: from hell
Punktów :   

Nie mam ¿adnej ulubionej postaci do której bym sie upodabnia³ czy co¶ podobnego.

A co do nicku:
Fallen Angel - Upad³y Anio³ .
Geneza - co tu du¿o pisaæ czasami dok³adnie tak siê czujê, no i oczywi¶cie uwielbiam wszystko co mroczne .

Pozdrawiam.

-----------------------------------------
http://r2.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35015 <--- ZAPRASZAM :]

#4 2007-03-23 20:41:11

jezyk_pl

PeeRZet ;]

6337836
Punktów :   

1. Z niektórymi bohaterami ksi±¿ek czasem siê uto¿samiam, czasem mimowolnie, co przera¿a nawet mnie Ale w RPG (tych komputerowych i te¿ nie) zazwyczaj wybieram postacie inne ni¿ ja sam ( w komputerowych, przyznam siê, ¿e czêsto wybieram kobiety). W koñcu ten tym gier uwa¿am za sposobno¶æ to stania siê kim¶ innym, wiêc wybieranie kogo¶ takiego jak ja nie ma dla mnie sensu. Swoj± drog±, mój charakter nie pasuje do tego typu gier
2. Kumpel mnie tak kiedy¶ nazwa³ ("_pl" doda³em juz sam). To chyba przez twarz i do¶æ wyrazisty nos

"Dr¿ê o ten ¶wiat, gdy pomy¶lê, ¿e Bóg jest sprawiedliwy..."

[img]http://img402.imageshack.us/img402/8845/userbar189411by4.gif[/img]

#5 2007-03-24 15:56:42

AgU$!4

U¿ytkownik

Punktów :   

No to, ¿eby Madziarka biedna nie narzeka³a, ¿e tu ma³o dziewczyn macie to ja zesile damskie szeregi, ¿eby panowie siê zbyt pewnie nie czuli;p

#6 2007-03-24 22:02:54

Anka

Uczeñ

4294874
Punktów :   

nareszcie jakas nowa dziewczyna, juz znudzilo mi sie gadac z samymi facetami. bez urazy dla nich

#7 2007-03-25 16:22:03

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

Patologia... Mieli¶my rozmawiaæ tutaj o wp³ywie naszych ulubionych bohaterów na nasz± osobowo¶æ i odwrotnie... Je¶li chcecie przywitaæ kole¿ankê, to do tego s³u¿y dzia³ "Tawerna"...

Ostatnio edytowany przez Phoenix (2007-03-26 05:17:50)

#8 2007-03-25 21:46:18

Anka

Uczeñ

4294874
Punktów :   

Przepraszam. postaram sie wiecej takich rzeczy nie robic< jednak watpie aby mi sie to udalo >

#9 2007-03-26 08:59:01

Kropcia

U¿ytkownik

9627696
Punktów :   

Kropcia...no w³a¶ciwie Kropka tylko ¿e tak jestem zarejestrowana gdzie indziej...przezwisko raczej od nazwiska...wymy¶lone przez kole¿anki bo sama nie przykladalam do tego jakiej¶ zbytniej wagi...u nas by³y 3 Go¶ki teraz s± dwie...trudno ¿eby na ka¿de Go¶ka! ka¿da z nas musia³a siê zastanawi±æ czy to do niej by³o...kiedy¶ dowiedzia³am siê nawet ¿e bardziej pasowa³oby "Mrówka" ale nie wiem dlaczego... i tak siê ju¿ utar³o teraz szybciej reagujê na Kropka ni¿ Go¶ka

Co do postaci fantasy...raczej nie grywam w rpg(bez wzglêdu na rodzaj)..no ale kocham fantastykê...gdybym mia³a wybieraæ najbardziej pasuj± mi druidzi i magowie(np czytaj±c jak±¶ ksi±¿kê te postaci zawsze m siê najbardziej podobaj± i wyobra¿am sobie jakby to by³o gdybym ja by³a nimi). Te postaci nie wp³ywaj± na moje cechy charakteru..s± raczej ich odzwierciedleniem...opanowanie, wynios³o¶æ, powaga, milczenie, zamy¶lenie, indywidualizm, ci±g³e zabieganie i zajêcie ró¿nymi sprawami przez co nie mam wogóle czasu, sk³onno¶æ do samotno¶ci(szczególnie pracy w samotno¶ci), poci±g do wiedzy, niedopowiadanie wszystkiego...czê¶æ faktów zachowujê dla siebie...czêsto jestem zarozumia³a co nie jest dobr± cech± ale có¿ poradzê, no i jeszcze to ¿e wypowiadam swoje zdanie niespecjalnie martwi±c siê o to czy znajdê poparcie czy nie,je¶li wiem ¿e mam racjê(no raczej zwykle trwam w takim przekonaniu chyba ¿e kto¶ poda mi niezbite dowody ¿e tak nie jest), no i tego zdania nie zmienie bez wyraznych powodów...to by³o raczej co do magów...je¶li chodzi o druidów to w³a¶nie to ¿e ¿yj± w¶ród ludzi i maj± dar uleczania dzieki czemu im pomagaj±...
elfy i pó³elfy uwielbiam(ten ich spokój zamy¶lenie zdolno¶æ do g³êbokiej reflesji ) ale nigdy siê z nimi nie identyfikowa³am gdy¿ po prostu ich nie rozumia³am...choæby na przyk³adzie W³adcy pier¶cieni...dbali tylko o w³asny los o swoje wieczne ¿ycie i tylko nieliczni zdecydowali siê na pomoc ludziom...

Jejku ale siê rozpisa³am...tak to jest czasami jak cz³owiek pu¶ci wodze wyobrazni i czsami traci granicê miêdzy wyobra¿eniami a rzeczywisto¶ci±

Ostatnio edytowany przez Kropcia (2007-03-26 11:06:52)

"I can wrestle with the stormy night" SoaD rlz...

#10 2007-03-31 18:36:02

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

Kropcia napisał:

elfy i pó³elfy uwielbiam (ten ich spokój zamy¶lenie zdolno¶æ do g³êbokiej refleksji )

Czy to jaka¶ aluzja do mojej wcze¶niejszej wypowiedzi?

Je¶li chodzi o mojego PHOENIXA... czyli Feniksa, mitycznego ptaka, który wstaje z popio³ów i ma zdolno¶æ do stawania w ¿ywym ogniu. Zawsze podoba³ mi siê ten stwór. Pe³en majestatu i takiego mistycyzmu, tajemniczy i nieuchwytny. Intryguje mnie... Czêsto ptak ten pojawia siê w grach cRPG. Nie identyfikujê siê jednak z jego cechami, po prostu mia³em taki kaprys, aby w³a¶nie pod takim nickiem wystêpowaæ. To by by³o na tyle...

#11 2007-04-01 15:29:58

Kropcia

U¿ytkownik

9627696
Punktów :   

Qba napisa³:

Czy to jaka¶ aluzja do mojej wcze¶niejszej wypowiedzi?

aluzja? nie sk±d... odpowiedzialam na pytanie i postanowilam odnie¶æ siê dodatkowo do tego co ty napisa³e¶...

#12 2007-04-01 19:29:02

Fallen Angel

worse than earlier

SkÄ…d: from hell
Punktów :   

Ja mo¿e tak z innej beczki. Ostatnio zacz±³em sie zastanawiaæ (wcze¶niej jako¶ nie zwróci³em na to uwagi) dlaczego Ucho jako avatara ma oko . My¶lê, ¿e jakie¶ ³adne kszta³tne uszko by³oby jak ula³ .

Pozdrawiam.

-----------------------------------------
http://r2.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35015 <--- ZAPRASZAM :]

#13 2007-04-01 19:43:28

Ucho

SkÄ…d: ***
Punktów :   

Szczerze mówi±c te¿ siê na tym zastanawia³em Postaram siê co¶ z tym zrobiæ w najbli¿szym czasie
Pozdrawiam

........................................................................
musimy ¿eglowaæ, nie musimy ¿yæ...

#14 2007-04-02 04:52:10

Phoenix

odrodzony z popio³ów

Punktów :   

Mo¿e Ucho wzi±³ te¿ pod uwagê stronê estetyczn± swego avatara... To wiele wyja¶nia...

A dlaczego ja, mimo i¿ tytu³ujê siê FENIKSEM nie mam go jako avatara? ¦mieszne?

#15 2007-04-02 09:13:41

Kropcia

U¿ytkownik

9627696
Punktów :   

No ja swoj± drog± powinnam mieæ chyba kropkê w avatarku jednak chyba nie jest to wystarczaj±co ambitny obiekt...

Stopka forum

RSS