Stare forum klasy IIM
Có¿ ci zrobi³em, ¿e mnie tak nie szanujesz? Gdyby¶ przyszed³ w przyja¼ni, szumowina, który skrzywdzi³ twoj± córkê, zosta³by ukarany ju¿ dzi¶. Gdyby kto¶ tak uczciwy jak ty mia³ wrogów, twoi wrogowie byliby moimi wrogami, a wtedy baliby siê ciebie.
Ka¿dy, kto szuka sprawiedliwo¶ci, znajdzie j± u Rodziny Corleone. Nikt, kto nas nie szanuje, nie mo¿e spaæ spokojnie.
Zapraszam do rozmowy i dyskusji na temat warto¶ci moralnych i zachowania wobec Rodziny.
Ostatnio edytowany przez d¿od¿o (2007-08-09 13:39:24)
Mo¿e nie wszyscy wiedz± czym jest rodzina w Naszym mniemaniu... Chyba nale¿y im siê kilka s³ów wyja¶nienia.
Dla mnie rodzina jest ostoj±, miejscem do którego mogê wracaæ zawsze - kiedy tylko mam tak± potrzebê. Nie mówiê tylko o wiêzach krwi. Chodzi te¿ (a mo¿e przede wszystkim) o wiêzy braterstwa... Mo¿e powiesz co¶ wiêcej...
Rodzina - to takie piêkne s³owo. Dlatego ca³a jej idea te¿ jest piêkna. I tak jak powiedzia³ przysz³y Don, jest ostoj±. Tutaj mo¿esz przyj¶æ jako przyjaciel i ¿±daæ sprawiedliwo¶ci. Ale pamiêtaj, ¿e Rodzina te¿ kiedy¶ mo¿e zwróciæ siê do ciebie o wy¶wiadczenie przys³ugi. Dlatego, je¿eli chcesz co¶ od Nas, to nie zapominaj o tym.
Jako Don uwa¿am, ¿e aby pokazaæ sposób dzia³ania Rodziny, trzeba siê pos³u¿yæ przyk³adami. Zaczniemy mo¿e od tych mniej drastycznych. Akurat siê dowiedzia³em, ¿e mojemu synowi "zapieprzyli" now± BMW 7 wersjê wyd³u¿an±. I ja tego osobi¶cie nie rozumiem jak to siê dzieje, ¿e w naszym kraju, w naszym mie¶cie kto¶ zabiera sobie samochód z ulicy? Don Jakubo, mo¿esz co¶ powiedzieæ na ten temat? Co w ogóle zrobi³e¶ z tymi szumowinami?
worse than earlier
Te¿ siê do³±czê do tej jak¿e przemi³ej dyskusji .
Je¶li chodzi o frajerów, którzy zwêdzili pojazd Don Jakubo, na który wyda³ ostatnie zaskórniaki, to moi ch³opcy siê ju¿ nimi zajmuj±.
Mam jednak do was pytanie. Kiedy organizujemy kolejne "chrzciny"??
Pozdrawiam.
To ja mam pytanie... Angelo! Masz ju¿ te materia³y wybuchowe, które mia³y nam pos³u¿yæ do wysadzenia w powietrze Andrychowa?
Je¶li chodzi o moje nieod¿a³owane BMW7... Równie¿ nie wyobra¿am sobie sytuacji, w której cz³owiek podchodzi do dowolnego samochodu na ulicy i najzwyczajniej w ¶wiecie go zabiera. Nie mie¶ci mi siê to w g³owie. Nie mówiê ju¿ o stracie materialnej... W Monachium wy³o¿y³em (a raczej Rodzina wy³o¿y³a) na to auto marne 61 tysiêcy euro. Chodzi raczej o uszczerbek moralny - powoli zaczynam traciæ wiarê w ludzi i ich dobre intencje. Angelo! Dziêkujê, ¿e zaj±³e¶ siê t± spraw±, musisz jednak pamiêtaæ, ¿e wszystko musi zostaæ za³atwione dyskretnie. Dobrze wiesz, ¿e w O¶wiêcimiu nie przepadaj± za nami i czekaj± tylko na nasze potkniêcie.
PS. Proszê zwracaæ siê do mnie per DON JAKUB... Nie jestem rodowym Sycylijczykiem.
worse than earlier
Phoenix napisał:
Masz ju¿ te materia³y wybuchowe, które mia³y nam pos³u¿yæ do wysadzenia w powietrze Andrychowa?
Oczywi¶cie. Jednak¿e, proszê aby¶ nie ujawnia³ tak otwarcie planów rodziny, gdy¿ krêci siê tu wiele kretów...
Phoenix napisał:
musisz jednak pamiêtaæ, ¿e wszystko musi zostaæ za³atwione dyskretnie.
Jak zawsze, Don Jakub.
Pozdrawiam.
Fallen Angel napisał:
Mam jednak do was pytanie. Kiedy organizujemy kolejne "chrzciny"??
Angelo! Ostatnio urz±dzi³em wielkie wesele mojej córce. Wiesz sam ilu by³o go¶ci. Ledwo co wyszli¶my z mojego gabinetu. Oczywi¶cie, ¿e imprezy to najlepszy czas do za³atwiania interesów, zw³aszcza zwi±zanych z ko¶cio³em. Ale jednak¿e chcia³bym, aby pierwsze Rodzina zrealizowa³a wszystkie pro¶by z poprzedniej zabawy. Jednak doceniam twój zapa³, jakim darzysz Rodzinê. Dziêkujemy Ci za to, Angelo. [Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Ostatnio edytowany przez d¿od¿o (2007-08-11 16:51:45)
Zapomnia³em podziêkowaæ Ci - Ojcze Chrzestny - za zaproszenie na wesele Twej córki. Niech ¿yje szczê¶liwa ze swym wybrankiem a jej pierwszy potomek by³ mêski. Doceniam to i oferujê s± dozgonn± przyja¼ñ.
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]
Don Jakub teraz kolej na twoje wesele. Czy ju¿ znalaz³e¶ wybrankê twego serca? Wiesz, ja bêd±c w twoim wieku mia³em ju¿ syna - twojego starszego brata. Co prawda najstarszy syn powinien zostaæ pó¼niej g³ow± rodziny, ale mówiê ci w tajemnicy: on siê do tego nie nadaje. Jest dobry, bo dba o interesy, ale za g³upi by kierowaæ Rodzin±. Dlatego swoj± funkcjê bêdê chcia³ przekazaæ tobie, bo wierze w ciebie.
Ciao.
worse than earlier
d¿od¿o napisał:
Angelo! Ostatnio urz±dzi³em wielkie wesele mojej córce. Wiesz sam ilu by³o go¶ci.
Pamiêtam. To by³o prawdziwe przyjêcie. Oczywi¶cie równie¿ dziêkujê za zaproszenie.
Pozdrawiam.
Z tym Andrychowem poczekamy przynajmniej do rozpoczêcie roku szkolnego - mo¿e poznamy kogo¶ interesuj±cego, kto przez przypadek wyl±dowa³ w tej przeklêtej mie¶cinie a kto chcia³by wst±piæ w nasze szeregi. My¶lê ponadto, ¿e nie zrobi Ci (Ojcze Chrzestny) ró¿nicy kilka tygodni opó¼nienia. To przecie¿ Ty powtarza³e¶ nam, ¿e nie nale¿y byæ pochopnym i lekkomy¶lnym w interesach a po¶piech mo¿e wiele zniszczyæ. Bêdziemy wiêc cierpliwie czekaæ na odpowiedni moment. Angelo - spokojnie.
PS: Jest to tysiêczny post w OFFTOPICU Kiedy i jak to oblejemy?
Dobrze my¶lisz. Zaczekamy z tym do wrze¶nia.
Dzisiaj strasznie du¿o nowych informacji dotar³o do mnie. Po pierwsze pokaz koni arabskich w Janowie Podlaskim. Mam nadziejê, ¿e konie zosta³y ju¿ wcze¶niej obstawione, a sêdziowie przekupieni. Konie to dobry interes, ale niestety tylko sezonowy. Pamiêtajcie - nigdy nie kupowaæ koni zim±. Zawsze latem. Pamiêtacie, jak trzy lata temu sprzedali¶my jakiemu¶ bankierowi klacz Palestynê za 300 tys. euro? To by³ interes.
Dosz³y mnie te¿ s³uchy, ¿e jeden z naszych soldatti, Bobencio bawi siê naszym kosztem. Kim my jeste¶my? Pomoc± charytatywn±? trzeba siê zaj±æ t± spraw± i sprowadziæ "ch³opaka" na ziemie...
P.S. 1001 post! Otwieram nowe milenium tego forum! Impreza jutro!
worse than earlier
Zgadzam siê z wami. Bardzo rozs±dnym pomys³em bêdzie poczekanie do wrze¶nia.
Pozdrawiam.
Ja osobi¶cie 27 sierpnia bêdê przeje¿d¿a³ przez to miasto, ale na szczê¶cie limuzyn± z przyciemnianymi szybami od ¶rodka, wiêc nie bêdê musia³ na nie patrzeæ. Mimo to niech Bóg ma mnie w swojej opiece.