Stare forum klasy IIM
worse than earlier
No to jeszcze zostaje kwestia załatwienia sobie skubańca .
Phoenix, w jakiej to masz jakości ??
Pozdrawiam.
Jakość przednia, że się tak wyrażę. I dobrze zsynchronizowane napisy, więc oglądało mi się bardzo dobre.
Mogę dodać, że nie należy oglądać tego filmu z młodszym rodzeństwem. Mamy tu do czynienia bowiem z baśnią, ale nie lukrowaną, cukierkową, do jakich przyzwyczaiło nas zachodnie kasowe kino.
Ostatnio edytowany przez Phoenix (2007-04-11 07:26:21)
Popieram, że jest to film piękny. Również obejrzałem go niedawno. Jednak ostatnio widziałem również inny film. Nie dostał on 3 oscarów i 6 nominacji, ale mnie jakoś bardziej przypadł do gustu. Tematyka jest w sumie podobna. Z tym, że tu opowiada o parze przyjaciół, którzy brakiem wyobraźni nie grzeszą. Mowa jest o "Most do Terabithii". Jest to drugi film, pierwszym był Ladder 49, który wywołał u mnie lekkie zamglenie obrazu, a do wylewnych emocjonalnie nie należę Gorąco polecam ;]
Taak. Zgadzam sie co do "Labiryntu Fauna". Sciagania jednak popieram nie (szyk lacinski). Nic nie zastapi duzego ekranu kinowego, czyz nie?
W ramach akcji propagandowej zapraszam na www.humanwymiata.fora.pl
Ostatnio edytowany przez Aquarius (2007-04-20 20:42:12)
Fajnie, że napisałeś. Odwiedzę wasze forum w wolnej chwili. Nie poprzestawaj na jednym poście bo rozgrzebanych jest tu wiele ciekawych dyskusji, które z pewnością zainteresują ucznia klasy humanistycznej (?).
Nie ma to jak duży ekran, zgadza się.
worse than earlier
http://youtube.com/watch?v=EXPDw_nh4KI
Co o tym sądzicie? Kto się wybiera na premierę?? Ja się już nie mogę doczekać
.
Pozdrawiam.
worse than earlier
W 2 części bardzo namieszali. Ewidentnie przygotowywali sobie grunt pod 3, ostatnią, część. W niej musi się wszystko wyjaśnić. Ja jestem optymistycznie nastawiony .
Pozdrawiam.
Witam wszystkich forumowiczów!!
A propos filmu...nie widziałam pierwszej części, muchę przyznać że zasnęłam na niej, ale za to druga wywarła na mnie nie małe wrażenie. Po "Marzycielu" wydawało mi się że Johnny Deep w zupełności nie pasuje do tej roli ale jednak się myliłam ... W drugiej części jednak końcowe sceny w zupełności odebrały mi posmak całości. Nie rozumiem sensu tego wątku - pocałunku Johnego z Keirą Knightley. Ale może faktycznie Fallen ma racje - jest to grunt to 3 części.
a propos widział ktoś filmy z bollywoodu?? Polecam... Pomimo że trwają niezbyt krótko to są wyszukane i potrafią wzruszyć, poruszają bardzo delikatne sprawy, ale nie mają nic wspólnego z hollywoodzką wytwórnią tam to dopiero kicz... filmy z bolly są idealne na złe samopoczucie
Nie znam tego kina niestety. Siedzę w animie i to pochłania mnie bez reszty. Oglądacie może japońskie filmy animowane? Od jakichś 3 lat tylko tym się karmię, wewntualnie jakimś filmem psychologicznym. Ostatnio obejrzałem 2 rewelacyjne filmy: Efekt Motyla i Gothicę. Co o nich myślicie.
PS. Nie wspomniałem o Labiryncie Fauna bo to arcydzieło w czystej postaci .